Приготування страв – це повноцінне тренування: біг, випади, присідання та стрибки. Так як, організаційний клопіт забирає багато жіночого часу і сил. Майже 100 років тому архітектори США винайшли правило трикутника на кухнях, яке спростило побут усім господиням світу. Холодильник, плита та раковина. Три головні точки, три робочі зони – і нічого зайвого. Початкова концепція правила полягала в тому, що кухню планують за зростанням і параметрами членів сім’ї. Дизайнери вносили правки та розробили ідеальні розміри «трикутників» для ергономіки різних планувань. Про них і йтиметься у цій статті.
Фокус у тому, щоб розташувати плиту, мийку та холодильник недалеко один від одного. Правильне розміщення вершин «трикутника» дозволяє не «намотувати» зайві кола на кухні – все необхідне під рукою. Ідеальна відстань між точками – 90 см. Максимально допустима – 270 см. Ці стандарти вимірів існують вже рівно 80 років і не втрачають актуальності.
Думаєте, що у вас ніякого трикутника, окрім Бермудського, не вийде? Навіть на маленьких і лінійних кухнях можна організувати багатофункціональний простір в декількох варіантах. Перед тим як ми почнемо розбір планувань, освіжимо в пам’яті курс геометрії та нагадаємо, що трикутники бувають рівнобедреними, рівносторонніми та різнобічними. У кожного вийде свій…
Ми радимо розташувати мийку та зону готування поруч, як на прикладі проекту на фото, в якому дотримується правило трикутника та ергономіка кухні. Так вам не доведеться багато ходити з гарячими каструлями та сковорідками, тягнутися, щоб перешкодити страві на плиті. А також, на нашому профілі в Інстаграмі ви знайдете надихаючі ідеї та корисні рекомендації.
Довідатися всі подробиці та додаткову інформацію можна за номером телефону: +38(067)259 20 50
Також Ви можете залишити заявку на нашому сайті.